Enerji Kimlik Belgesi Fiyatları Nasıl Hesaplanır?

HEMEN TEKLİF ALIN!

Enerji Kimlik Belgesi Fiyatları

9

Daire Başı


ZORUNLU PAKET İÇERİĞİ
  • Enerji Kimlik Belgesi
  • 2 Gün İçinde Teslim
  • Yasal Zorunluluğu Karşılar

TEKLİF AL

Enerji Kimlik Belgesi Fiyatları Nasıl Hesaplanır?

Enerji Kimlik Belgesi Fiyatları Nasıl Hesaplanır?

Enerji Kimlik Belgesi fiyatları genellikler bağımsız bölüm sayısı veya m2 üzerinden fiyatlandırılmaktadır. Enerji kimlik belgesi serbest piyasa koşulları doğrultusunda farklı fiyatlara yapılabilmektedir ve sabit bir fiyat yoktur. Enerji kimlik belgesi için net bir fiyat vermek söz konusu değildir. Çünkü enerji kimlik belgesi, tek bir daireye veya bağımsız bölüme değil, tüm binaya verilen bir belgedir. Bu yüzden enerji kimlik belgesi fiyatını belirleyen en önemli unsur yapının büyüklüğüdür.

Enerji kimlik belgesi fiyat konusunu detaylandırmak gerekirse, enerji kimlik belgesinin nasıl hazırlandığına bakmalıyız.

Enerji kimlik belgesi hazırlayacak firma öncelikli olarak  ruhsat, mimari proje, mekanik proje, elektrik projesi ve ısı yalıtım raporuna ihtiyaç duyar. Enerji kimlik belgesi uzmanı bu projeleri incelerek projeyi mimari projeye uygun bir şekilde çizer. Projelerden elde ettiği verileri de BEPTR2 programında tek tek girişini yaparak projeyi hazırlar.

Bu işlemler sonunda hazırlanan proje bakanlın onayına sunulur ve onay verilmesi ile müşteriye teslim edilir. Bu süreç tüm projeler için eksiksiz yapılırken yapı büyüklüğüne, yapı tipine ve blok benzerliklerine göre harcanacak efor da değişmektedir.

Enerji kimlik belgesi fiyatları hakkında örnek vermek gerekirse, 2 katlı müstakil bir ev ile 10 katlı ve 40 daireli bir apartman arasında birim m2 veya daire başı fiyat arasında fark olacaktır. Toplamda da enerji kimlik belgesi ücretine yansıyacaktır.

Enerji Kimlik Belgesi Fiyat Hesaplama

Enerji kimlik belgesi fiyat hesabın nasıl yapıldığını örnekler vererek açıklayalım. Örneğin, 20 daireli bir apartman dairesi birim fiyatı 20 TL den 20×20=400tl enerji kimlik belgesi fiyatı çıkarken, müstakil bir evin enerji kimlik belgesi 200 tl yapılmaktadır. Bu hesaba göre birim fiyatlar 200 TL ve 20 TL olmuştur ve yapı büyüdükçe fiyat azalmıştır.

Enerji kimlik belgesi fiyatını hesaplamada diğer bir önek ise tip yapıdır. Örneğin, 50 daireli 2 aynı tip bloklu bir sitede daire başı 10 TL’ den 500×10=500 TL ve 200 TL tip blok ücreti ile toplam 700 TL fiyat çıkarken, 50 daireli 10 aynı tip bloklu sitede 50×10=500 TL diğer tip bloklar içinde 200 TL blok başına ücret alınarak, toplam ücret (9×200)+500 =1800+500=2300 TL olacaktır. Bu sonuçlara göre, 2 bloklu bir sitede daire birim fiyatı 700/100= 7 TL, 10 bloklu sitede daire birim fiyatı 2300/500=4,6 TL olmaktadır.

Enerji Kimlik Belgesini Uygun Fiyatlara Nasıl Alırız?

Enerji kimlik belgesini uygun fiyatlara alma konusunda biz devreye giriyoruz. Sizleri, enerji kimlik belgesi almak için fahiş fiyatlar veren firmaların elinden kurtarıyoruz. Enerji kimlik belgesi almak artık sizler için çok ucuz ve kolay.

ENERJİ KİMLİK BELGESİ FİYAT ALMAK İÇİN TIKLA

Enerji Kimlik Belgesi (EKB) İçin Gerekli Evraklar Nelerdir?

Enerji Kimlik Belgesi İçin Neler Gerekli?
2011 öncesi eski binalarda Enerji Kimlik belgesi alınması için gerekli olan evraklar;
• Mimari Proje
• Yapı ruhsatı
• Isı Yalıtım Raporu
• Mekanik Proje (Isıtma, havalandırma ve yenilenebilirr enerji sistemlerine ait projeler.)
• Elektrik Projesi (Aydınlatma projesi)

Yeni binalarda Enerji Kimlik Belgesi alınması için gerekli evraklar;
• Mimari Proje
• Yapı ruhsatı
• Isı Yalıtım Raporu
• Mekanik Proje (Isıtma, havalandırma ve yenilenebilirr enerji sistemlerine ait projeler.)
• Elektrik Projesi (Aydınlatma projesi)

Enerji Kimlik Belgesi Nasıl Alınır ?

EKB Nasıl Alınır?

Enerji kimlik belgesi, bizimle iletişime geçtikten ve istenilen evrakların (Mimari proje fotoğrafı ve Ruhsat fotoğrafı) gönderilmesinden sonra uzman kadromuz tarafından titizlikle düzenlenmekte ve tarafınıza teslim edilmekte.

Enerji Kimlik Belgesi Nereden Alınır?

Enerji Kimlik belgesi nereden alınır? Enerji kimlik belgesini almak isteyen kişiler mevcut binaları için Bayındırlık ve İskân bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş, Enerji kimlik belgesi uzmanlığı istihdam eden Enerji Verimliliği Danışmanlık şirketleri tarafından düzenlenmektedir.

Enerji Kimlik Belgesi Gerekli Bilgi ve Belgeler Nelerdir?

Enerji Verimliliği Danışmanlık Şirketleri, binanızı inceler ve binanın yapım yılı, yönü, konusu vs. gibi bilgileri binanızın yalıtımını, çatı, dış cephe mantolama, döşeme ve teknik bilgileri ve aydınlatma sistemlerinde kullanılan elemanların tipi vs. bilgilerini toplamaktadır.

Enerji Kimlik Belgesi Belgeler Nelerdir? Detaylı bilgi için Tıklayınız.

Enerji Kimlik belgesi binanın tümü için geçerli olması şarttır. Bu belge 10 yıl gibi bir süre içerisinde geçerlidir. İhtiyaca göre de bu belge 1 yıl gibi bir süre içerisinde değişmesi gerekmektedir.

Bu sebeple de yapılması gereken değişikliklerin Enerji kimlik belgesi almadan önce yapılması da bina için önemli bir yer alacaktır. Binalar yâda bağımsız olan yerlere göre de alım satım veya kiraya verme gibi iş ve işlemlerde Enerji kimlik belgesinin bu alanlar için düzenlenmesi de şarttır.

5 Aralık 2008 tarihinde 27075 sayılı Resmi Gazetede yer alan binalarda Enerji Performansı Yönetmeliği ve yeni 50 m2 büyük olan mevcut binalar için Enerji kimlik belgesi almakta yasal olarak zorunlu bir hale gelmiştir. Binalara Enerji kimlik belgesi verilmeden önce binaların Enerji Performansları hesaplanmaktadır

Enerji Kimlik Belgesi Zorunlu mu?

01 Ocak 2011 tarihinden sonra yapılan binaların iskan ruhsatı alınması aşamasında Enerji kimlik belgesi sunmaları gerekmektedir. Yoksa iskan ruhsatı da alınamamaktadır.

2011 öncesi yani eski binalar için de 1 Ocak 2020 itibariyle enerji kimlik belgesi zorunlu hale gelmiştir.Bu yüzden ev alıp satarken enerji kimlik belgesi olup olmadığı sorulacak, belge olmadığı zaman tapuda şerh düşülecek.

Enerji kimlik belgesi zorunlu mu? Daha detaylı bilgi için Tıklayınız.

Yeni binalarda Enerji Kimlik Belgesi alınması için gerekli evraklar;
• Mimari Proje
• Yapı ruhsatı
• Isı Yalıtım Raporu
• Mekanik Proje (Isıtma, havalandırma ve yenilenebilirr enerji sistemlerine ait projeler.)
• Elektrik Projesi (Aydınlatma projesi)

Whatsapp Hattı